Categorieën
Geen categorie

Tolerantie of verdraagzaamheid weerspiegelt…

Zojuist een waterval van frustatie van iemand over me heen gehad, die even stoom moest afblazen, terwijl ik luisterde naar haar ervaring van gisteren. Een lijfelijke ruzie op straat vanwege het feit dat de hond niet was aangelijnd. Nu zijn de personen in kwestie niet de allerbeste vrienden. Maar deze tijd van 6 weken op jezelf zijn, alleen of samen met een partner die veel zorg of aandacht nodig heeft, een druk gezin, de angst die bij velen heerst, de preventieve maatregelen ter harte nemen… gaat ons mensen niet in de koude kleren zitten. We zijn elkaars spiegel, we kunnen van elkaar leren, om jezelf beter te leren kennen. Maar het kan ook escaleren. Corona weerspiegelt ons waar het nog schort in de tolerantie naar elkaar, de ruimte geven aan elkaar zonder oordeel.

Ook ik word uitgedaagd tot op het bot en mag mijn angsten, overtuigingen, vooroordelen… kortom, alle menselijke emoties die in bepaalde situaties getriggerd worden,beschouwen. En… ik ben er blij mee, de tranen, de frustratie, het gevoel stil te staan, terwijl ik normaal ‘bliep, bliep’ snel als de wind ben… te snel voor velen in mijn enthousiasme ; ) Ik voel het, observeer het, omarm het en laat het in liefde voor mezelf los. Want mijn intentie is om het Labyrint van onderdrukking, vooroordelen, angst achter me te laten. Ik ben een vrije spirit, altijd geweest. En in mij zit die ongenaakbare plek waar ik alleen kan komen. De afleidingen zijn immens groot op dit moment, de orkaan grootser dan groots… en toch lukt het me om telkens weer in het oog van de orkaan te komen en te verblijven, in rust en vrede…

Leef je leven en laat leven… juist NU in deze tijd is het nodig elkaar op te tillen en samen sterk te staan voor onze vrijheid.