Sound Healing

World Sound Healing Day * Jonathan Goldman

Helende klanken. Vibraties en trillingen van geluid kunnen (energie)blokkades bij je opheffen. De praktijk van het helen met klank en met handoplegging is al zo oud als de mensheid. Sjamanen, het ‘oude’ Egypte, Griekenland, Rome, Tibet, India en de Maya’s gebruikten al technieken met klanken en geluidstrillingen om te helen.

Klank of muziek hebben direct effect op het ‘gemoed’ van de mens. De geluidstrillingen, het ritme, de woorden, ze raken je emoties en je hart. Het hart stuurt ‘jouw boodschap’ verweven in je emoties direct door naar je hersenen, die je boodschap weer doorgeeft aan je lichaam. Je wordt er stil van, emotioneel, vrolijk, hyper of ontspannen…  klank ‘doet iets’ met je. En op de juiste manier toegepast, kunnen geluidstrillingen en klanken helend zijn, op fysiek, geestelijk en zielenniveau.

Sound Healing

In 2011 kwam ik in aanraking met klanktherapie. Onder andere het werken op een holistische en zachte, liefdevolle manier met stemvorken en klankschalen op het fysieke en etherische lichaam (aura).  Ik mocht ervaren hoe de trillingen van de stemvork direct diep in het lichaam resoneert. Voor mij een openbaring…  mijn interesse in klankheling (sound healing) was geboren. Verschillende workshops over de toepassing van klank met Tibetaanse klankschalen, de gong en stemvorken gevolgd, alsook een gedegen opleiding bij de Sound Healing Academy (2016-2018), Level 1, Foundations in Integral Sound Healing en Level 2, Practitioner Diploma in Integral Sound Healing: Multi-Instrument Course (1-2-1 Clients).

AuraTouch Aura Healing & Reiki

Van het een komt het ander. Je proeft en voelt, je ontwikkelt je zintuigen en het smaakt naar meer. Sinds oktober 2012 volgde ik diverse energetische cursussen en opleidingen, o.a. AuraTouch Energetisch Chakra- en Aurahealer en Reiki I en Reiki II om me te ontwikkelen in het werken met energie, verdieping in de rol van de chakra’s (energiewielen) en de aura bij ziektebeelden, en in healing in het algemeen. In mei 2015 heb ik de AuraTouch Energetisch Healer opleiding met succes afgesloten.

Klankmeditatie voor je innerlijke zelf

Regelmatig organiseer ik samen met anderen activiteiten/events met klankmeditatie als onderdeel van de activiteit en/of event. Een dans&klank, klank&stiltewandeling, yoga&klank event. Tijdens een klankmeditatie lig je relaxt op een comfortabel matje, warm toegedekt. Je sluit je ogen en laat je meevoeren op de helende klanken van Tibetaanse klankschalen, de heldere klank van een kristallen schaal (afgestemd op het hart), de kosmische klanken van de Chinese gong, de lieflijke klanken van de Sansula, krachtige, aardende oerklanken van de sjamanentrom, en nog meer instrumenten. Tijdens de klankmeditatie speel en zing ik intuïtief, dat wat op dat moment ontstaat.

De klanken dringen diep door in het lichaam, alsook in het energieveld (aura) om je heen. De geluidstrillingen, het ritme, de klanken en de ‘heart tuned sounds’ van de stem raken je innerlijke zelf (je ziel) en geven een gevoel van rust en innerlijke vrede. De ervaring van deze ‘innerlijke’ klankreis is voor iedereen uniek.

Waar en wanneer ik de klankmeditatie concerten geef, vind je op de Home- en/of  Activiteiten en co-creatie pagina.

Tarief

Tarief voor een individuele klankheling sessie vanaf 1 januari tot eind 2020: 
€ 75,00. Bij een traject van minimaal 4 klanksessies is de prijs € 70,00.

De sessies duren gemiddeld 1,5 uur. Intake is gratis.

Tarief voor een klankmeditatie concert is afhankelijk van aantal deelnemers en locatie. Reken vanaf € 250,00 tot € 600,00 (excl. BTW) afhankelijk van tijdsduur, locatie, reisafstand, inhuren geluidstechnicus.