Workshop ‘De Magie van de Klankschaal’ @ Munstergeleen * 19/4 – 17/5 – 23/6

De metalen schaal ligt op je handpalm. Je slaat de schaal rustig en bewust vanuit je hart aan op de rand met een klopper of strijkhout. Naarmate je de schaal blijft aanslaan met tussenpozen, ‘opent’ de schaal zich en lijken haar klanken, grondtoon en boventonen op te bloeien. De harmonische tonen vullen de ruimte met hartverwarmende klankgolven, die je lijken te omhullen en te koesteren alsof je in een warm (klank)bad ligt.

Hoe meer de klanken de ruimte vullen, hoe stiller ‘JIJ’ wordt. Vanuit stilte wordt klank geboren en klank leid je terug naar je innerlijke stilte. Er is geen tijd, er is geen ruimte…. alleen nog ZIJN.

De magie van de klankschaal

De magie beleven en ervaren van de klankschalen is voor iedereen uniek. De kracht van de schalen is dat de grondtoon en harmonische boventonen, de ‘zingende’ klanken, een diepe ontspanning aanwakkert. Je kunt naar de klanken luisteren, op je lichaam zetten en aanslaan zodat je de trillingen in je lichaam voelt stromen, tintelen, een ‘innerlijke klankmassage’.

Je kunt met de schaal in je aura werken en blokkades opruimen in je fysieke lichaam, alsook je mentale, emotionele en spirituele lichaam, ermee neuriën en zingen. Of een zachte, dragende (klank)bedding creëren bij een meditatie, yoga sessie of ceremonie. De trillingen van de geluidsgolven resoneren met de lichaamscellen in het lichaam, dat voor meer dan 80% uit water bestaat. Water is een uitstekende geleider van geluid. Denk aan de geluiden waarmee walvissen en dolfijnen, soms op grote afstand, met elkaar communiceren.

Kennismaking en basistechnieken

Mijn intentie is de ‘magie’ van de klanken van deze prachtige, metalen schalen te laten ervaren en beleven met praktische, eenvoudige instructies en oefeningen, die vooral gericht zijn op de beleving ‘hoe de klankschaal van zich laat horen’. De klankschaal laat jou namelijk precies horen hoe je gestemd bent. Of je vanuit zachtheid en liefdevolle aandacht de klankschaal de ruimte geeft om de harmonische klanken volledig tot ‘bloei’ te laten komen. Forceren, ongeduldig zijn, ongenuanceerd aanslaan… werkt niet! Dan ‘protesteert’ de klankschaal en opent en ‘zingt’ niet voor jou.

Laat je verrassen door de ‘magie van de klankschaal’, het samen in klank zijn. Een unieke beleving en bewustwording op een speelse manier voor iedereen die deelneemt, met een traan van ontroering en een lach van blijheid en verwondering.

Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft of nieuwsgierig is hoe je de klankschalen bespeelt en wat het effect is van de harmonische klanken op je welzijn. Een bijzondere beleving en prachtig cadeau voor jezelf.

Hoelang, wanneer, waar?

Reken op ca. 5 tot 5,5 uur inclusief een korte ‘break’. Het betreft een kleine groep van tenminste 4 tot 6 personen max, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Tijdens de workshop ontvang je een ‘boekje’ met informatie, instructies en oefeningen.

Tijdstip: van 10.00 tot ca. 15.30 uur.

Locatie: Munstergeleen. Adres volgt na aanmelding.

Investering in jezelf: Euro 90,00 per persoon.

Op aanvraag kan de workshop bij je thuis of in je praktijk, yoga studio, wellness resort of elders gegeven worden. Dan stemmen we een datum en prijs af.

Aanmelden

Graag per mail aan: piabrand.nl@gmail.com

Ik heb klankschalen beschikbaar, mocht jezelf (nog) geen klankschaal hebben om te bespelen. Ik verkoop zelf geen klankschalen, maar kan je wel een goed adres in de regio geven.

Innerlijke stilte en thuiskomen bij en in jezelf met klank. Een weldaad voor je welzijn!