Compassie voor jezelf en je partner…

Relaties, met name met je partner, zijn als vergrootspiegels die de blinde vlekken, die nog op je hart en ziel liggen, bloot leggen.  Dan word je op het gebied van onvoorwaardelijke liefde,  intimiteit, overgave en vertrouwen op de proef gesteld als hulpverlener. Want met name er ZIJN voor degene die het dichts bij je staat, is een enorme uitdaging. Elkaar de ruimte geven in je persoonlijke zielenproces, waarbij geduld en compassie m.i. de belangrijkste ingrediënten zijn, om die ruimte te vullen met onvoorwaardelijke liefde die de ander als een onzichtbare warme deken omhult, zodat hij of zij zich gekoesterd en omarmd voelt.

Spiegelende en bekrachtigende rol

Ook ik ben op de proef gesteld en moest met ‘de billen bloot’ om mijn diepste angsten tot op het bot, de kern te mogen voelen, door de processen waar wij samen doorheen gaan, maar blijkbaar niet op hetzelfde ‘tijdschema’ en dat maakt het er niet makkelijker op. Juist dan is compassie voor jezelf, overgave en vertrouwen, je kwetsbaarheid in vol ornaat laten zien, de brug naar wederzijds begrip, de brug naar elkaar, naar SAMEN, naar elkaar bekrachtigen en verstevigen. Een van de moeilijkste (zelf)geconditioneerde laag waar ik doorheen moest… want ik wil niet ‘afhankelijk’ zijn en mijn eigen boontjes kunnen doppen. Het besef dat we uiteindelijk elkaar nodig hebben, maar niet in een afhankelijke, op elkaar leunende rol, maar in een spiegelende, bekrachtigende en verstevigende rol vol geduld en compassie. Wat een ervaring, inzicht en vooral confrontatie met die blinde vlek in mezelf, maar wat een opluchting nu ik er eindelijk ‘doorheen’ ben!

Walk your talk!

Kies voor liefde en compassie voor jezelf… en als je daar nog geen ervaring mee hebt, vraag hulp aan iemand die er al doorheen is gegaan. Of deel je positieve ervaringen met het kiezen voor jezelf, voor liefde en compassie… en, last but not least… leef je leven, laat leven en in het bijzonder… walk your talk! Dat laatste heb ik nu aan den lijve, op diep niveau, mogen ervaren…  Hummm….  diepe zucht van dankbaarheid!

Pia Brand, heart tuned singer