Categorieën
Self Care Update Sound healing

4/2022 Self Care Update: Niets is wat het lijkt?!

Kan jij nog volgen wat er in de wereld gebeurt? Wat is de waarheid? Wat is jouw waarheid? Mijn keuze om mijn eigen weg te gaan in de breedste zin van het woord, heeft veel in beweging gezet. Voor mezelf, mijn naasten, mijn woonplek, ALles… Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk. Je springt in het diepe en weet het hoofd, vanuit overgave en vertrouwen en hulp van anderen, boven water te houden. Staan voor jezelf, jouw waarheid, jouw wijsheid, jouw passie die je vanuit hart en ziel wil delen met de wereld.

Het is de moed, het hartvuur, je passie te leven, je hart te volgen en je waarheid durven uit te spreken, de bezieling, belichaming van hetZelf, die je helpt in de vele spiegels van zelfreflectie te durven kijken.

Spiegels van zelfreflectie
Velen van ons kennen het nog wel, de lachspiegels, een ‘kermisattractie’ waarbij je in een ruimte komt met diverse spiegels die jouw spiegelbeeld ‘vervormen’ in bizarre beelden, klein, dik, dun, lang. Zie het als een metafoor voor de zelfovertuigingen en zelfoordelen die zich in je onderbewuste bevinden, wachtend op het moment van bewustwording. Durf jij je eigen gecreëerde ‘demonen’ in de ogen te kijken? Maar durf je ook je grootsheid, schoonheid en schitterende Zelf in de ogen te kijken?

Niets is wat het lijkt in de buitenwereld
De illusies van verwachtingen, teleurstellingen, verdriet, leegte in de vorm van (zelf)beperking, onderdrukking, conflicten, gepresenteerd op het wereldtoneel lijken alleen maar groter en grootser te worden. Dat is wat ons ‘ingeprent’ wordt door de buitenwereld. Maar IS dit de waarheid… de ‘werkelijkheid’? In onze binnenwereld, ons hart, bevindt zich jouw werkelijke wereld. Die van liefde, licht, vertrouwen, vrede met jezelf, met elkaar, met Al Dat IS.

Wees vooral ‘eigengereid en onaangepast’, jouw werkelijke, authentieke Zelf.

Hoe grootser het ‘illusie-spel’ in de buitenwereld, hoe grootser de afleidingen naar ons ware zelf, onze grootsheid te ont-dekken en te ont-wikkelen. Wees vooral ‘eigengereid en onaangepast’, jouw werkelijke, authentieke Zelf. Durf je ware zelf in al haar lagen en schitteringen te aanschouwen en vol-ledig te accepteren, zoals in het nostalgische spiegelhuis, een ruimte vol staande spiegels (van zelfreflectie), ervoor zorgen dat jij jezelf oneindig vaak ziet. Alsof je in een soort van doolhof terecht komt, aangezien je niet meer kunt zien welke kant je op moet gaan omdat alles hetzelfde lijkt. Dit kan voor grappige taferelen zorgen en wellicht bots je tegen jezelf aan, denkende dat je de uitgang hebt gevonden. Hoe kom je er weer uit? Mijn motto is: Volg je hart, leef je passie, spreek je waarheid, grijp je kansen… durf te leven!

De keuze is aan ons
Bewust wordend van de illusies en de rollen die we spelen in het illusie-spel, voelen, WETEN we dat de weg naar binnen, de weg naar buiten is, naar vrijheid, ons geboorte- en bestaansrecht. De keuze is aan ons, de mensheid, de afleidingen te weer-staan, onze weg naar binnen te (blijven) volgen, ongeacht wat om ons heen gebeurt.

Heart Tuned Sounds Agenda

Beleefweekend 2022 * Zaterdag 29 oktober Aanvang: 19.30 uur Klankbelevingsconcert
Kopermolen Vaals * Vrije Gave

Uit stilte wordt klank geboren, klank leid je naar je innerlijke stilte… Pia Brand neemt je mee op een innerlijke klankbelevingsreis met akoestische klanken van onder andere Tibetaanse klankschalen, kristallen schaal, Chinese gong, drum en haar hartverwarmende, bezielende en intuïtieve zang. Meer informatie

Workshop ‘De Magie van de Klankschaal’
Woensdag 2 en zaterdag 19 november

Laat je verrassen door de ‘magie van de klankschaal’, het samen in klank zijn. Een unieke beleving en bewustwording op een speelse manier voor iedereen die deelneemt, met een traan van ontroering en een lach van blijheid en verwondering.

Een workshop vol verrassingen en samenspel van klinken en klanken, onderlinge uitwisseling en verbinding, duidelijke en heldere uitleg door Pia, met een vleugje humor, vergezeld van een handig naslagwerk om thuis het geleerde nogmaals te bekijken en zelf in praktijk te brengen. Onder de bezielende en hartverwarmende leiding van Pia bleken alle deelneemsters vrij snel in staat prachtige klanken te ontlokken aan de gekozen klankschalen.’ – Susanne, deelnemer
Meer informatie en aanmelden…

In de Sound Healing Events Agenda vind je een overzicht van alle publieke Events en Co-Creaties van Heart Tuned Sounds, inclusief de klankdagen bij Elaisa Energetic Wellness.

Deelnemen aan een retraite dag of – weekend in een groep onder begeleiding is een mooie kans uit het dagelijks leven te stappen. Jezelf uit te dagen in die spiegel van reflectie te durven kijken. De groepsdynamiek draagt ook bij, de moed te verzamelen je kwetsbaar op te durven stellen. De ‘kracht van de kwetsbaarheid’ heeft de bijzondere eigenschap ‘harten te openen. En samen staan we sterk, voel je je gedragen. Gun jezelf af en toe een retraite, een ontmoeting met jezelf. Het voelen van ‘IK BEN en ik mag schaamteloos mezelf zijn’.

SELF CARE TIP * GUN JEZELF EEN RETRAITE

Steeds vaker draag ik met Heart Tuned Sounds bij aan een retraite dag of -weekend. Onlangs ook bij een Live Day retraite dag van Petra Coumans, ‘Ik Petra’, waarbij het thema ‘I AM’ in de ochtend met klinken en klanken aangeraakt werd op een speelse manier, afgesloten met een liefdevol en hartverwarmend Sound Healing concert.

Wat was het fijn om met jou samen te werken. De afstemming ging vanzelf. Je hebt de deelnemers een heerlijk warm sound healing bad gegeven. Het was een mooie start van mijn one day retreat want iedereen kon gelijk uit het hoofd en vol in de verbinding met zichzelf. Hierdoor werd er energetisch al van alles aangeraakt, losgelaten of al geheeld. Heel waardevol, liefdevol dat jij en jouw klanken en instrumenten erbij waren! Het was een magische dag! -Petra

“Live your truth. Express your love. Share your enthusiasm. Take action towards your dreams. Walk your talk. Dance and sing to your music. Embrace your blessings. Make today worth remembering.”
― Steve Maraboli, Unapologetically You: Reflections on Life and the Human Experience