Categorieën
Self Care Update Sound healing

2/2022 Self Care Update: Hoe ben jij gestemd?

Lieve Sound liefhebbers,

Hoe is het met jullie ‘gestemd’ op dit moment in deze bijzondere tijd van uitersten? Mijn ‘gestemdheid’ gaat op en neer. En dat is OK… het IS!

De weg naar binnen, is de weg naar buiten. Het ‘weten’ kan ontsluierd worden als je de aandacht naar binnen brengt met de intentie de verbinding met ‘HetZelf’, je grootsheid volledig toe te laten, je Goddelijke Vonk aan te wakkeren. De innerlijke weg bewandelen is magisch. Alles kom je tegen, goed, kwaad, licht, duister, liefde, angst… een verwonderlijke, wonderbaarlijke reis van geduchte uitdagingen en grandioze kansen.

Het zijn juist de heftige levenssituaties die me laten ervaren wat nu echt belangrijk is in het leven. De uitdagingen zie ik nu als kansen die ik kan grijpen… of voorbij laten gaan.

In the shadow of life, one can discover the Truth of Being… a Free Spirit.

JeZelf her-kennen en erkennen met ‘alles erop en eraan’ is de sleutel naar innerlijke vrede en vrijheid. Dat is mijn waarheid en ervaring. En dat gun ik iedereen… schaamteloos, zonder angst, vanuit hart en ziel je leven leven en laten leven!

Zelf(h)erkenning

Pas als je jezelf (h)erkent,
ben je zichtbaar voor anderen.
Spreek je een taal,
voor iedereen toegankelijk.
Helder en duidelijk voelbaar,
de warmte vanuit je hart.
Vrij in de ruimte van Ik Ben,
spreid je je vleugels en
vlieg je naar de kleuren
van je regenboog van
Overvloed en Vreugde.

Heart Tuned Sounds Agenda

‘Klink&Klank’ Singing Circles

19 maart, 18 mei en 23 juli in Het Leopoldskerkje, Meerssen

Margit van ‘In Liefde verbonden’ en ik nodigen jullie uit samen te mediteren met klank en voice-toning (klankzang) in liefde verbonden voor Moeder Aarde en onszelf om elkaar een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd van uitersten.

Meer informatie en aanmelden…

In de ‘Sound Healing Events Agenda’ vind je een overzicht van alle publieke Events en Co-Creaties van Heart Tuned Sounds, inclusief de klankdagen bij Elaisa Energetic Wellness.

Workshop ‘De Magie van Klankschalen’

Als ik klankconcerten geef, begin ik meestal met de klankschalen, waarbij de harmonische (boven en onder)tonen een koesterend en hartverwarmend klankbad creëeren die de ontspanning in ‘body&mind’ aanwakkert.

Op woensdag 9 maart geef ik een workshop voor diegene die de magie van de harmonische tonen van de klankschaal wil ervaren. Hoe bespeel je de klankschaal en wat zijn de effecten van dit bijzondere akoestische instrument op ons welzijn. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie, we starten met een kleine groep.

Individuele ‘Klink&Klank’ trajecten

Behalve de individuele Sound Healing sessies volledig afgestemd op jou, begin ik eind maart/begin april met ‘Klink&Klank’ trajecten. Steeds vaker krijg ik de vraag of ik zangles geef. Zelf zing ik al mijn hele leven in o.a. vocal groups, cover- en jazz band. En heb ik een aantal korte periodes ‘zangles’ genoten. Maar de ont-dekking en het ont-wikkelen van de ‘intuïtieve stem’, het zingen/klinken vanuit hart en ziel in combinatie met zielentaal, ook wel Light Language genoemd, is voor mij het grootste geschenk. Mijn passie leven, ongegeneerd en schaamteloos klinken en klanken, in verbinding met Boven, Beneden, Binnen en Buiten, geeft mij onnoemelijk veel levensvreugde, voldoening en rijkdom in de breedste zin van het woord.

Mijn ervaringen en belevingen van het ont-dekken en ont-wikkelen van de bezielde stem, wil ik graag faciliteren als ‘klankbord en wegwijzer’ voor diegene die de helende en magische kracht van de stem wil leren gebruiken, puur voor jeZELF. Een mix van klankhealing, helende klank oefeningen vanuit liefdevolle aandacht, onbevangenheid en compassie voor jeZelf.

Wie zich geroepen voelt voor een ’try-out traject’, neem vrijblijvend contact met me op om verder af te stemmen.

SELF CARE TIP * I ATTUNE WITH MYSELF

Het klinken (toning) van de AH klank verbonden met het hart(chakra) resoneert met en opent je hart. Ik klink deze klank regelmatig tijdens individuele klanksessies, alsook in een groep. Deze klank, die je klinkt met jouw unieke klankkleur en stemfrequentie in verbinding met je hart, je Goddelijke Vonk, wakkert een gevoel van diepe rust, compassie en vrede in jezelf. Het kan ‘dat wat niet stroomt’ weer in beweging brengen.

Heel gericht met een intentie vanuit liefde voor jezelf, kan je deze klank als het ware daarheen sturen waar het nodig is, in je fysieke lichaam, alsook je mentale, emotionele en spirituele lichaam. Vanuit het ontwikkelen van zelfredzaamheid en zelfmeesterschap zijn wij in staat onsZELF te helen. Klank fungeert als een natuurlijke geleider in staat de disharmonie in onszelf te transformeren naar harmonie.

In feite zijn we allemaal Sound Healers. In de vibratie en toon van de stem kan je al ont-dekken hoe jezelf of de ander gestemd is. Als je bewust gaat luisteren naar je stem, hoor je de ‘emotie c.q. gestemdheid’ in de toon(hoogte), volume en het ritme (van je adem). Als je onrustig of angstig bent, klinkt de stem vaak hoog, soms hard en is het ritme van de ademhaling gejaagd, onrustig. Voel je vrede en rust in jezelf, is de toon laag, zacht en het ritme (van de adem) rustig als een kabbelend beekje.

Vibratie + intentie = heling is de ‘formule’ waar een Sound Healer mee werkt. Deze formule is van Jonathan Goldman, pionier op het gebied van Sound Healing. Hierbij de link naar Jonathan’s ‘Temple Of Sacred Sounds‘ website. Op deze website vind je 4 ‘Toning Chambers’ met de AH, OM, HU en The Divine Name klank, die je kunt uitproberen.

Tijdens de eerste Singing Circle dit jaar in samenwerking met Margit Kuiper van ‘In Liefde Verbonden’ hebben we met een groep van 25 mensen de AH klank geklonken. Het was magisch mooi en helend. Een unieke ervaring voor eenieder aanwezig.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met het tonen van onder andere de AH klank en het ont-dekken en de bewustwording van je gestemdheid! En ook benieuwd of er klankliefhebbers zijn die interesse hebben in hetzij de workshop met klankschalen of de uitdaging aangaan van een ‘Klink&Klank’ traject. Ik laat me verrassen!

May music and sound be your guide to discover your unique vibration frequency.