Klankconcert ‘De Kracht van Klank en Stilte’ @ Het Leopoldskerkje Meerssen

Je hoeft alleen maar te ontspannen, je over te geven en mee te laten drijven op de golven van klank en ritme.” – Pia

Muziek en klank heeft direct effect op het ‘gemoed’ van de mens. De geluidstrillingen, het ritme, de woorden, halen je uit ‘het hoofd’, raken je emoties en je hart. Je wordt er stil van, emotioneel, vrolijk, hyper of ontspannen… klank ‘doet iets’ met je. Vanuit stilte ontluikt klank en leidt je naar je innerlijke stilte.

Graag wil Pia mensen in de regio Maastricht en omstreken kennis laten maken met de ´kracht van klank en stilte’. Het Leopoldskerkje, een inspiratie- en ontmoetingsplek in Meerssen, is voor een klankkunstenaar een geweldig podium vanwege de akoestiek, dicht bij huis en dicht bij de mensen.

Innerlijke klankbelevingsreis

‘Ze streelt met klank liefdevol je ziel en heelt wat zich aandient!’

Review deelnemer

Pia neemt je mee op een innerlijke klankbelevingsreis met akoestische klanken van onder andere Tibetaanse klankschalen, kristallen schaal, Chinese gong, drum en haar hartverwarmende, bezielende en intuïtieve zang. Een bijzondere, alsook unieke beleving voor iedereen die zich volledig laat onderdompelen in het klankbad dat zij creëert afgestemd op de groep aanwezig.

Een zachte, liefdevolle en natuurlijke klankflow om tot jezelf te komen, in het oog van de overweldigende orkaan die op dit moment over onze planeet raast. Weer rust en vrede voelen en ervaren.

Top 5 voordelen van een ‘klankconcert’

 1. Haalt je ‘uit het hoofd’, de gedachten lijken ‘weg te ebben’
 2. Brengt je in een meditatieve staat, alsof je bijna in slaap valt en tegelijkertijd toch nog bewust aanwezig
 3. De ‘lighouding’ en de klank(golven) bieden het lichaam de mogelijkheid volledig te ontspannen
 4. Zonder verwachting, de controle durven los te laten in overgave en vertrouwen, leiden de klanken je naar je innerlijke belevingswereld. 
 5. ‘Stiltemomenten’ tijdens en na het klankconcert zijn dé momenten om ‘even bij stil te staan’… een unieke beleving, puur voor jezelf.

Waar?

Leopoldskerkje, Gansbaan 7, Meerssen

Deze prachtige en stralende ruimte die uitnodigt tot verstilling, is van oorsprong een Hervormde Kerk, gebouwd in 1836, en nu zodanig verbouwd en ingericht, dat het een perfecte locatie is voor diverse bijeenkomsten en initiatieven.
www.hetleopoldskerkje.nl/

Voor wie?

Alle klank- en meditatie liefhebbers, alsook mensen die een klankbelevingsreis willen ervaren en beleven. Klankliefhebbers, neem vooral iemand mee, die nog nooit een klankconcert heeft ervaren. Wij gunnen iedereen deze beleving… terug naar de ‘stilte’ in jezelf.

Wanneer?

Twee klankbelevingsconcerten elke derde woensdag van de maand:
20/1, 17/2, 17/3, 21/4, 19/5, 16/6

Middag 14.00 tot 16.00 uur
Inloop vanaf 14.00 uur, concert begint om 14.15 uur
Avond 19.00 tot 21.00 uur
Inloop vanaf 19.00 uur, concert begint om 19.15 uur

LET OP: Er zijn maximaal 14 ligplekken beschikbaar vanwege de huidige situatie. Daarom organiseren we (voorlopig) twee concerten op de 3e woensdag van de maand.

Aanmelden/reserveren

Graag aanmelding per mail aan: piabrand.nl@gmail.com
Bijdrage: Euro 15,00 p.p.

Je ligplek is definitief gereserveerd als de bijdrage is overgemaakt op de volgende rekening ten name van Pia Brand Heart Tuned Sounds NL69 ASNB 0783 2086 69

Vermeld svp je naam (ook van de deelnemers die meekomen), klankconcert Leopoldskerkje, datum en tijdstip (14.00 of 19.00 uur).

Handig om te weten en preventieve maatregelen

 • Graag je eigen ligmatje, (meditatie)kussen, deken en drinkwaterflesje meenemen. Eventueel een zitkussen van een tuinstoel om het liggen zachter en comfortabeler te maken. Na het concert staat er nog een kopje thee klaar om samen in rust en stilte van te genieten.
 • Voor elk concert wordt alles schoongemaakt klinken, toilet, kranen, etc. en geventileerd. We houden rekening met de 1.5 meter afstand.
 • Graag handen wassen na binnenkomst.
 • Mocht jij of iemand thuis verkouden/snotterig/ziek zijn , twijfel niet, maar blijf thuis! Wel graag zsm doorgeven aan Pia via mail:
  piabrand.nl@gmail.com. Het fijnste voor Pia is als je je reservering aan iemand doorgeeft (verkoopt), vanwege het beperkt aantal ligplekken. Of ‘doorschuift’ naar een andere datum.
 • Even geen warme knuffels en omhelzingen, handen schudden… Het Namasté handgebaar is ook een hele fijne manier van elkaar begroeten.
 • Het bijwonen van het concert is op eigen risico, de richtlijnen van de overheid ter harte nemend, de verantwoordelijkheid nemen en inschatting maken of je wil en/of kan komen. Geef je grenzen aan naar de ander vanuit zelfzorg en wederzijds respect.
 • Last, but not least… Geniet, geef je over aan de klanken en gun jezelf stilte, rust en ontspanning. Geef dat de volle aandacht.

Sharing is caring… De beheerders van het Leopoldskerkje, Joëlle van Yo’ Flow of Grace en Pia organiseren klankconcerten in de regio om iedereen een moment van rust te gunnen in deze bijzondere tijd.