Over mij

Website Pia_2015_Over mij
‘Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid’ – Aristoteles

De geluidstrillingen van muziek, klanken en stem raken harten en emoties bij mensen. Mijn missie is om harten te openen, mensen weer te verbinden met hun eigen essentie, en met elkaar…. om uiteindelijk het ‘hartvuur’, de levensenergie aan te wakkeren in onze harten en je passie weer te voelen.

♥ Waar komt die missie vandaan? Uit levenslessen en gebeurtenissen die een grote impact hadden op mijn leven. Alles wat ik uit eigen ervaring heb geleerd om mijn hart te durven openen, wil ik graag delen met anderen. Als voorbeeld dat je op eigen kracht kunt veranderen en je passie leven……. als je je durft te verbinden met je hart en ziel.

♥ Hoe wil ik dat bereiken? Door mijn passie en waarheid te leven, te zijn wie ik ben… niet meer en niet minder.

Je passie leven

Vanuit je hart en passie leven gaat niet vanzelf. Het kostte mij een paar intensieve jaren van voorbereidend (innerlijk) werk op zielenniveau, bewustwording van de spirituele kanten van het Zelf:

 Zelf-kennisWie ben ik? 
♥ Zelf-waarde, Zelf-respect – Wat kan ik en wat zijn mijn talenten?
♥ Zelf-expressie, Zelf-bewustzijn – Wat kom ik hier brengen?
♥ Zelf-liefde, Zelf-verantwoordelijkheid – Wat houdt mij tegen mijn hart en passie te volgen?

Wat mij helpt om mijn passie en waarheid te leven: de juiste intentie, liefde en aandacht geven aan mezelf en mijn talenten, maar ook in de dagelijkse bezigheden. De verantwoordelijkheid voor mijn (keuzes in het) leven te nemen. Leven en laten leven. Dan ontstaat of komt als vanzelf: inspiratie, de mensen en de middelen, die je nodig hebt. Mijn man, die mij onvoorwaardelijk steunt, is een belangrijke spil in het geheel. De zorg voor het gezin geeft me structuur en houdt me met twee voeten op de grond.

Voeding voor de ziel

Wat ik vooral geleerd heb, is om goed voor mezelf te zorgen. Waar word ik blij van? Waar krijg ik energie van? Grenzen aangeven en nee durven zeggen. Zingen, dansen, schilderen en luisteren naar muziek is voeding voor mijn ziel. Mijn brandstof om ervoor te zorgen dat mijn ‘hartvuur’ (levensenergie) blijft branden. Als ik ‘klink en klank’ ben ik helemaal in mijn element en kan ZIJN wie ik ben. En geeft me een gevoel van intense vreugde, plezier en een onuitputtelijke bron van energie die me draagt. Dat zelfde gevoel heb ik ook als ik dans of schilder.

Het verwezenlijken van mijn dromen

De eerste stappen van het verwezenlijken van mijn dromen zijn gezet. Mijn waarheid leven en mijn talent en potentie als ‘bezield’ zangeres en sound healer aanbieden.

Wat gaf mij inspiratie om mijn passie ‘muziek en klank’ te leven?

Een thuisconcert voor de terminaal zieke man van een dierbare vriendin in juni 2008 gaf mij inspiratie. Een zeer bijzonder optreden, intiem, met een traan en een lach. Gewoon mooie luisterliedjes zingen die je raken, samen thuis genieten van live muziek, … en huilen kan en mag. Pas toen kreeg ik het inzicht en besef dat mijn passie zingen iets kan betekenen voor mensen op een bijzonder of zwaar moment in hun leven. Dagenlang liep ik nog rond met een warm gevoel in mijn hart. Sindsdien volgden meer thuisconcerten, verjaardagen, een huwelijks- en afscheidsceremonie, enzovoorts.

Van binnen naar buiten… en co-creatie

Als je eenmaal het innerlijke pad bewandelt van persoonlijke, spirituele groei, wordt alles helder en duidelijk. In de afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan het ont-wikkelen van mijn innerlijke kracht, het ont-moeten van geconditioneerde waarden en normen, en het ont-dekken van mijn healing potentie. En er is nog zoveel te leren en te be-leven.

Mijn interesse gaat op dit moment uit naar de helende werking van klanken, klinken met de stem en geluidstrillingen (sound healing en intuïtieve zang). De weg naar binnen, is de weg naar buiten…  maar niet alleen! Samen met anderen gaan we onze krachten bundelen en een netwerk opbouwen waarin we elkaars krachten complementeren, versterken en bekrachtigen. Co-creatie is voor mij het ‘nieuwe samen-werken’. Een en een = drie!

Met als intentie.. ‘versteende harten’ weer te doen leven….

Meer lezen over mijn interesses, ontmoetingen met mensen, de weg van ‘binnen naar buiten’….. zie mijn Blog of FB pagina Durf te Leven.