Event ‘Dans Je leven’ @ Yogacentrum Landgraaf 26 november

Sofie Konings en Pia Brand gaan voor het eerst hun creatieve krachten bundelen en je meenemen in een harmonieus geheel van dans, klank en muziek. Samen creëren zij een ruimte voor jou om vrij in expressie te kunnen zijn.

Dans- en muziek kunnen expressievormen zijn die kwetsbaar aanvoelen. Sofie en Pia geven jou de veiligheid dit kwetsbare gevoel te omarmen. Door je kwetsbaarheid te omarmen als jouw kracht, kun je namelijk écht verbinden met jezelf en anderen en proeven van ‘schaamteloos jezelf durven zijn’. Er bestaat geen ‘goed’ of ‘fout’. Iedereen is vrij om zijn/haar ruimte in te nemen.

Deze zondagmiddag word je meegenomen op een reis naar jouw binnenwereld. Tijdens deze reis nodigen Sofie en Pia je uit op een speelse, zachte manier te verbinden met je lichaam en je eigen kleurrijke stem. Daarna volgt een hartverwarmend klankbad, een kans om nog dieper in jezelf te duiken, en sluiten we onze ‘dans, zang en klankreis’ af met een deelronde onder het genot van een kopje thee.


Iedereen is welkom; van jong tot oud, met- en zonder dans- en muziekervaring. Gun jezelf een bijzondere, expressieve ontdekkingsreis naar binnen via dans, muziek en klank.

“Terwijl mijn voeten geworteld zijn in Moeder aarde,
En ik mijn innerlijke vuur voel stromen door mijn aderen,
Mijn hartslag krachtig en vulkanisch hoor pulseren,
Verbind ik met alle klanken die mij omringen.
Ik open mijn huid, ik open mijn cellen,
De vibraties komen binnen en gaan naar buiten,

Ik word de klank zelve,
En mijn gedachten strijken neer in mijn hoofd.
Mijn ziel neemt het roer over,
Het laat mijn lichaam springen, verdiepen, vloeien en stilstaan,

Laat alle vormen vervagen,
Stralend in puurheid.
Dit is mijn dansende lichaam,
Dit is de taal van mijn ziel,
Verbonden met de universele muziek,
Dans ik mijn leven.” – Sofie Konings

Handig om te weten

  • Draag kleding waarin je je prettig voelt en vrij kunt bewegen
  • Neem een extra vest of omslagdoek/warme sjaal mee voor de meditatie momenten
  • Een waterflesje ‘bij de hand’ is ook fijn.
  • Er zijn ‘dikke yogamatten’ alsook meditatiekussens, dekentjes beschikbaar. Mocht je rugklachten hebben, neem dan een extra deken of ligmat mee. Een tuinstoelkussen is ook heel goed te gebruiken.
  • Plan geen ‘drukke’ activiteiten na dit event, maar zorg voor een paar ‘rustige’ uurtjes helemaal voor jezelf.
  • Na het event een kopje thee ‘om te landen’.
  • Drink de komende dagen voldoende (zuiver bron) water om de ‘losgetrilde en vrijgekomen’ afvalstoffen af te voeren. Af en toe een paar minuten rustig en bewust in- en uitademen via de buik (buikademhaling), bevordert het afvoeren van afvalstoffen via de ademhaling.
  • Een zoutbad of voetenbad met (fijn Himalaya) zout erin om het afvoeren van afvalstoffen te bevorderen is ook aan te bevelen.

Aanmelden en waar?

Yoga Centrum Landgraaf
Sun-Plein 47
6373 LJ Landgraaf
Aanmelden via mail: info@yogacentrumlandgraaf.nl

Hoe laat?

Van 14.00 tot 16.30 (uitloopt tot 17.00 uur). Inloop 13.45 uur
Investering in jezelf: Euro 30,00

Sofie Konings is professioneel danseres. Sinds 2017 danst ze in het Danstheater gezelschap van Isabelle Beernaert. Daarnaast is ze dans- en yogadocente en gaat ze vanaf nu ook Sound & Movement Sessions geven. Haar diepgaande en expressieve beleving, haar muzikale geaardheid en haar natuurlijke, vloeiende bewegingen zetten de toon in haar artisticiteit.

Haar motivatie is om mensen in hun hart te raken en inspireren, om ieders innerlijke wereld in beweging te brengen door middel van het lichaam en bovenal mensen de schoonheid en vreugde te laten
ervaren van de taal zonder woorden.
www.sofiekonings.nl

Heart Tuned Sounds (Pia Brand) geeft multi-instrumentale Sound Healing concerten en individuele Sound Healing sessies, waarbij met name haar bezielende stem en lichttaal mensendiep kunnen raken.

Haar missie is mensen de helende effecten van klank en vibratie te laten ervaren, harten te openen, te inspireren en bewust te maken van onze zelf helende vermogens en innerlijke krachten.
www.piabrand.nl