Categorieën
Bewustzijn Co-creatie People Planet Self Care Update Sound healing

5/2023 Self Care Update: Back To Life!

Back To Life!

Het volgen van je hart, je passie leven, je waarheid spreken, vereist moed en durf. Vorig jaar stond ik voor de tweede keer in mijn leven voor de tweesprong van kiezen voor jezelf en verder groeien of stilstaan. Een van de moeilijkste en zwaarste keuze tot nu toe in mijn leven. Zelf had ik dit nooit verwacht, maar juist de huidige omstandigheden dwongen mij naar binnen te keren en te voelen wat nu werkelijk belangrijk is in het leven.

Wat zet ik op het spel als ik mijn eigen weg ga, wat moet ik loslaten, wat heb ik nodig om te ‘zijn’. Alles heb ik onder de loep gelegd, de relatie met mezelf, mijn partner, het gezin, de familie, mijn werk.

Alles wees in één richting… volledig mijn eigen weg gaan. Dat heb ik ook gedaan, met de intentie alle verantwoordelijkheid en consequenties die volgen door die keuze, te dragen. Een sprong in het diepe. Kan ik wel ‘alleen’? Kan ik voor mezelf zorgen? Durf ik huis en haard te verlaten? Is liefde ook ‘loslaten’? Zullen de betrokkenen het begrijpen?

Nu, enkele maanden later, ben ik zo dankbaar dat ik gekozen heb mijn hart en waarheid te volgen… ondanks alles.

Illustratie Kira Cyan Art

In de afgelopen periode heb ik mogen ervaren wat vertrouwen en overgave aan ‘wat is’ betekent. Vertrouwen in overgave dat je geholpen en gedragen wordt. De juiste mensen en middelen op je pad komen. Zo heb je geen woonplek, en dan ineens heb je een woning in het vooruitzicht. En dat er mensen zijn, die je vanuit hun hart willen helpen, je geluk en voorspoed wensen… en gunnen!

Er zijn ook momenten geweest, dat ik in ‘zak en as’ zat, het even niet meer zag zitten. De ware betekenis van ‘alleen zijn’ mag ervaren. Mijn les was en IS te doorleven hoe het is om volledig op eigen benen te staan. In alles wat ik doe, maar ook om hulp vragen als het nodig is! Ik HOEF niet alleen!

Volgende maand weer een verhuizing voor de boeg, maar nu met het vooruitzicht dat ik op die nieuwe plek voorlopig kan wonen. Dankbaar, dankbaar, dankbaar ben ik voor al die kansen en ‘innerlijke’ cadeaus in de vorm van bewustwording en inzichten. Het voelt als Back To Life nu… eindelijk na een paar maanden van chaos, stress en innerlijk werk, een complete reset, een wedergeboorte, een nieuw begin!

Heart Tuned Sounds Agenda

In de Agenda op mijn website een overzicht van alle Heart Tuned Sounds Events en Co-Creaties, inclusief de klankdagen bij Elaisa Energetic Wellness.

Ondanks alles, ben ik in klank en beweging gebleven. De komende tijd staat in het teken van ‘co-creatie’ met anderen, elkaars passie en kracht bundelen. Want het HOEFT niet meer alleen!

Klankbelevingsconcert ‘Innerlijke Stilte, Woorden en Helende Klanken’ @ Yogacentrum Landgraaf. Meer informatie en aanmelden…

Op vrijdag 3 februari bundelen Heart Tuned Sounds, Josananda en Yosiji Music hun krachten en passie voor bezielde muziek, klank en meditatie. Ieder vanuit zijn/haar eigen gevoel, talent en intentie. Een samenspel en samenspraak van woorden en helende klanken om elkaar en alle klankliefhebbers aanwezig, op te tillen, te inspireren, te verwonderen. De rust en de vrede van innerlijke stilte te ervaren in deze bijzondere tijd van uitersten. Thuiskomen in JeZELF.

Als wegen zich kruisen en er IS een ‘weten’ en een zielsverwantschap tijdens deze ontmoeting, biedt zich een kans om te grijpen.

Samen een magisch klankbad creëren vanuit een bezielde passie voor de magie van klank.

Meer informatie en tickets via Hypsy Evenementen

Workshop ‘De Magie van de Klankschaal’
Zaterdag 28 januari (vol) en zaterdag 18 maart

Laat je verrassen door de ‘magie van de klankschaal’, het samen in klank zijn. Een unieke beleving en bewustwording op een speelse manier voor iedereen die deelneemt, met een traan van ontroering en een lach van blijheid en verwondering.

Een workshop vol verrassingen en samenspel van klinken en klanken, onderlinge uitwisseling en verbinding, duidelijke en heldere uitleg door Pia, met een vleugje humor, vergezeld van een handig naslagwerk om thuis het geleerde nogmaals te bekijken en zelf in praktijk te brengen. Onder de bezielende en hartverwarmende leiding van Pia bleken alle deelneemsters vrij snel in staat prachtige klanken te ontlokken aan de gekozen klankschalen.’ – Susanne, deelnemer

Meer informatie en aanmelden

Af en toe voel ik de behoefte om een kaart te trekken uit een van mijn kaartendecks. De kaarten getrokken, hielpen mij in de afgelopen, hectische periode, de rust te bewaren, richting te geven als ik de draad kwijt was.

SELF CARE TIP * De kracht van Spirituele Kaartendecks

Verwonderlijk hoe deze kaarten, mits je je goed afstemt, een wegwijzer kunnen zijn voor innerlijk werk.

In december vorig jaar mocht ik de klankceremonie verzorgen tijdens de lancering van het kaartendeck ‘De Stem van Moeder Aarde’, een co-creatie van Gerda Duin (Entertrainment, Vrouw&Verbinding) en Greet Ceulemans (partner Vrouw&Verbinding België).

Het ‘toeval’ is/was dat ik Greet al in 2019 ontmoet heb, tijdens een spirituele reis in ‘Sacred Scotland’ op het magische eiland Iona aan de Westkust van Schotland. Ik heb in de Abbey aldaar geklonken en daarna met Greet een kort gesprek gehad. Gerda ontmoette ik vorig jaar op een van de dagen dat zij haar ‘Vrouw&Verbinding’ retraite bij Elaisa Energetic Wellness gaf. Ik mocht de klankceremonie verzorgen tijdens een van de retraitedagen.

En zo is de ‘cirkel’ rond en werd ik uitgenodigd om tijdens de lancering een klankbelevingsconcert te geven en Gerda te begeleiden met een klankbedding bij haar ‘krachtplekken mediatie-reis, om tot de conclusie te komen dat we onze eigen innerlijke Krachtplek mogen ont-dekken en ont-wikkelen.

Een magische middag van ‘samen zijn’ in sisterhood verbinding, in klank en in meditatie.
Stil staan bij wat echt belangrijk is voor jeZelf.
Bijdragen aan het neerzetten van een liefdevol krachtveld.
Elkaar optillen.
Her-innering van wie je werkelijk, in de kern, bent. Thuiskomen in jeZelf.