Sound Healing

Ohm therapeutische stemvorken
Therapeutische stemvorken

‘Before its incarnation, the Soul is sound. It is for this reason that we love sound’ Hazarat Inayat Khan – The Mysticism of Sound and Music

Klank (of dat nu muziek of geluid is) is een draaggolf voor bewustzijn. Een sleutel voor het transformeren van bewustzijn. De harmonische trillingen zorgen ervoor dat de levensenergie (qi) makkelijker doorstroomt en activeren het zelf helend vermogen.

Klanktherapie is een natuurlijke en pijnloze sessie met een veelvoud aan hulpmiddelen en instrumenten, alsook de stem. Het bevrijd je als het ware van spanningen en geeft een gevoel van meer ‘ruimte’, alsof een zware last van je is afgevallen. Je voelt je rustiger en kalmer, wat je slaappatroon ten goede komt, een verhoogd concentratievermogen, meer (levens)energie. Kortom: een verbeterd dagelijks herstel van lichaam en geest.

Optimale gezondheid en transformatie

‘De sleutel voor transformatie van bewustzijn ligt dan ook in muziek. Geluid is een draaggolf voor bewustzijn, waarmee een verenigd energetisch krachtveld kan worden geproduceerd waarmee de hogere spirituele energieën kunnen worden opgenomen en verdeeld in het lichaam. De effecten van geluid en muziek reiken van het fysieke tot het trancedentale, geluid verbindt alle dimensies.’ – Bron: Geluid is je essentie – Guido J. 

Optimale gezondheid ontstaat wanneer we resoneren in harmonie met onze natuurlijke (authentieke) resonantietrilling.  Elk aspect van ons wezen met inbegrip van onze fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten, heeft een unieke resonantie, of snelheid van trillingen. Wanneer een van de resonantiefrequenties van deze aspecten ontstemd raakt, in disharmonie is, ontstaat er on-gemak of ziekte.

Diepe ontspanning en ‘ontlading’

De klanksessie die ik toepas met o.a. Tibetaanse klankschalen, kristallen schaal, therapeutische stemvorken, gong, drum en stem helpen je te ontspannen en te ‘ontladen’. Teveel spanning en stress vermindert  het zelf helend vermogen van het lichaam en ‘gezonde’ stressreacties kunnen leiden tot lichamelijke klachten als ze (te) lang aanhouden. De focus ligt derhalve bij de eerste sessie op:

  • algehele ontspanning van het lichaam en ‘ruimte’ maken/cleansen (verwijderen van energieblokkades) in het energieveld (aura) om je heen.
  • het balanceren bij een teveel of een tekort aan energie in je energieveld  en/of chakra’s om de doorstroming  te activeren, waardoor het lichaam beter kan ontladen.
  • Een betere ontlading voorkomt dat er weer nieuwe energieblokkades ontstaan. Afvalstoffen en overtollige energie kunnen dan makkelijker afvloeien.

Werkwijze en plan

Ieder mens is anders en uniek. Zo is ook elke klanksessie die ik geef anders, afgestemd op jouw hulpvraag en behoeftes. In het eerste gesprek (intakegesprek) maken we kennis met elkaar. Verkennen we de hulpvraag en wat ik voor jou kan betekenen.

Na de  eerste sessie, waarin je hebt mogen ervaren wat klanken met je kan doen, besluit je of je nog een keer wil komen voor een klanksessie of we maken een ‘plan’ samen. Na 3 à 4 sessies evalueren en bepalen we samen ‘wel/niet en hoe verder’.

Handig om te weten

  • Draag makkelijke, loszittende kleding en warme sokken, vest (geen strakke spijkerbroek, riemen, sieraden, etc.).
  • Plan geen ‘drukke’ activiteiten na een klanksessie, maar zorg voor een paar ‘rustige’ uurtjes helemaal voor jezelf, dan heb je meer effect van de sessie en kunnen de klanken beter integreren.
  • Drink de komende dagen na de sessie voldoende (zuiver bron) water om de ‘losgetrilde en vrijgekomen’ afvalstoffen af te voeren. Ook af en toe een paar minuten rustig en bewust in- en uitademen via de buik (buikademhaling), bevordert het afvoeren van afvalstoffen.
  • Een lekker zoutbad om het afvoeren van afvalstoffen te bevorderen is ook aan te bevelen. Kortom: gun jezelf een heerlijke ‘klank&wellness’ dag!

 

Neem gerust contact met me op via e-mail of bel me voor een afspraak of meer informatie. Samen bespreken we of ik iets voor je kan betekenen.

Vanaf 1 januari tot eind 2018 is de bijdrage € 25,00* per uur.
De sessies duren gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Intake is gratis.

* Waardebepaling achteraf: je bepaalt zelf achteraf per keer,
of je de sessie meer waard vond.