Inspiratie

Het dagelijkse leven is voor mij één grote inspiratiebron. Hoe iets of iemand me prikkelt, me zomaar, ineens, een inzicht geeft. Zoveel te doen, te zien, te beleven en te delen (blog). Het is de kunst om te herkennen wat mijn ‘hartvuur’ (levensenergie) doet aanwakkeren.

Wie of wat mij inspireert

Het gezin, familie, en de mantelzorg voor mijn pleegvader waren mijn spiegels om mezelf te ont-moeten (het doorbreken van patronen, het herkennen en loslaten van opgelegde normen en waarden die niet bij mij passen). Achteraf gezien, had ik me geen betere leerscholen kunnen wensen. Pas wanneer je leven in het gedrang komt, weet je ineens precies wat wel en wat niet belangrijk is in het leven. Het zijn vooral mensen die hun passie leven en boeken over bewustwording die mij nu inspireren. En niet te vergeten…. kunst en muziek, een onuitputtelijke bron van  inspiratie.

Ik (Person)

Je passie leven, gaat niet vanzelf. Het kostte mij een paar intensieve jaren van voorbereidend (innerlijk) werk, voordat ik zover was. Wat mij helpt om mijn passie te leven: de juiste intentie, liefde en aandacht steken in je passie (lees: jezelf), maar ook in de dagelijkse bezigheden. Dan ontstaat of komt als vanzelf: inspiratie, de mensen en de middelen, die je nodig hebt. Mijn man, die mij onvoorwaardelijk steunt, is een belangrijke spil in het geheel.

Mensen (People)

Claudette Brand – Verdrietige of ingrijpende gebeurtenissen doen je beseffen dat je je passie moet leven. Mijn dierbare zus en soulmate, Claudette is 9 maart 2011 gestorven aan kanker, 52 jaar oud. Samen met familie, vrienden en zorgverleners heb ik haar begeleid in haar stervensproces. Haar te zien lijden, was hartverscheurend, maar de liefde die haar omringde, was harthelend.

Asma Toet-Achkroune –  Op Liefdevolle wijze begeleidt Asma je op diverse manieren op je pad van bewustwording en in het proces van het Herverbinden met je Goddelijke Zelf. Starlight Guidance, een Arcturiaans Healingcentrum, heeft als doel  jou te doen herinneren wie je werkelijk bent en om je weer in connectie te brengen met jouw Oorspronkelijke Zijn.

Brigitte Stolk en Bakker Edo –  Ik volg bij Brigitte de Sivananda yoga, een klassieke en traditionele yogastijl waarbij inspanning en ontspanning worden afgewisseld. De ‘rode draad’ en focus tijdens de lessen liggen op de ademhaling en ontspanning. Haar partner ‘Bakker Edo’ verkoopt zijn houtoven gebakken speltbroden en -vlaaien op vrijdag, zaterdag en zondag in hun winkel (met yogastudio en de verkoop van Fair Trade producten) in Valkenburg.

Deva Premal & Miten – Prachtige muziek, mantra’s en meditaties die je raken! Een inspirerend voorbeeld wat co-creatie van liefdevolle en magische muziek kan betekenen voor de wereld.

Dieuwertje Koopmans – Pré-Care, Welzijn en Gezondheid. Zij heeft van binnenuit ‘iets’ met preventie. Voorkomen van. Delen van enthousiasme. Geeft workshops ‘helende wastekeningen’ en energetische behandelingen. Een ontmoeting met een mooi mens.

Jessica Slijkhuis – Uit eigen ervaring; een geweldige coach! Ik had last van ‘faalangst’ (of ‘slaagangst?). Eindelijk is mijn relatie tot mijn omgeving, mezelf en mijn levensvisie (missie) helder en duidelijk!

Joan Slager en Simone Peerdeman – De shiatsu behandelingen van Simone maakten het e.e.a. bij me los. Joan leerde mij om weer contact te maken met mijn gevoel en ‘innerlijke kind’. Ze hebben ieder hun eigen praktijk, maar werken ook samen.

Judith den Hollander – Fotografe/webdesigner. Samen hebben we met veel plezier deze prachtige (WordPress) website ontworpen. Bedankt Juud ; )

Martijn van Staveren – Martijn, vrijspreker en onderzoeker, deelt zijn eigen ervaringen, onderzoeken en kennis om de achtergehouden grotere realiteit te belichten en vraagt je met een andere blik naar onze zogenaamde realiteit te gaan kijken. Het is NU uitermate noodzakelijk en belangrijk dat we weer gebruik gaan maken van ons eigen menselijke potentieel om bij te dragen aan het verbeteren van deze wereld. De verandering begint bij jezelf… durf te leven!

Melanie Tillema – Beoefent sinds 1996 Iyengar-yoga. Haar yoga studio, een oase van rust. De lessen, inspirerend, leerzaam en effectief. Je krijgt weer ‘voeling’ met je lijf.

Rob Lecardinale – Vocal coach die mij inspireert uit mijn ‘zangcomfortzone’ te komen; verfrissend en verrassend! Rob is een gepassioneerde musicus en vocal coach. Zijn zangmethodiek is zeer effectief.

Susan Schaefer – Communicatie specialist en coach. Haar vriendschap is en het huisconcert voor haar terminaal zieke man was een belangrijke inspiratiebron om te gaan zingen.

Sunny Nederlof en Bas Buis – Oprichters van Het Nederlof Centrum / Reiki-Instituut (Amsterdam). Vanaf oktober 2012 volgde ik de 2-jarige beroepsopleiding tot Professioneel Aurahealer om me te bekwamen in healing en geavanceerd energiewerk. In mei 2015 heb ik deze opleiding met succes afgesloten.

Milieu (Planet)

Cleanbits – Actieve organisatie die streeft naar een zinvolle bijdrage aan het creëren van een duurzaam, milieuvriendelijk internet.

De Betere Wereld – Wil mensen op een positieve manier aanzetten tot een bewustere levensstijl, zonder dat zij daarbij te hoeven inleveren aan plezier, genot en comfort.

‘EARTH ♥ MATTERS het andere nieuws’ inspireert tot het realiseren van een vrije, gezonde en harmonieuze wereld.

Welvaart (Prosperity)

MVO Nederland – Nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO); hét startpunt voor alle ondernemers die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen.

Spirituele-agenda.nl biedt een gratis platform, waarop vraag en aanbod van spirituele evenementen elkaar vinden. Een informatieknooppunt voor spirituele evenementen die zich uitstrekken over alle gebieden binnen de samenleving, en die allen op hun eigen manier bijdragen aan positieve ontwikkeling en creatie op persoonlijk en collectief niveau.

United by Passion – Internationaal initiatief opgezet om vele miljoenen mensen in vriendschap met elkaar te verbinden, tot één ongekend grote kracht. Doel: wereldwijd leven vanuit ‘Hart en Ziel’. Doe je mee!!