Klank & Healing

Helende klanken. Vibraties en trillingen van geluid kunnen (energie)blokkades bij je opheffen. De praktijk van het helen met klank en met handoplegging is al zo oud als de mensheid. Sjamanen, het ‘oude’ Egypte, Griekenland, Rome, Tibet, India en de Maya’s gebruikten al technieken met klanken en geluidstrillingen om te helen.

Klank of muziek hebben direct effect op het ‘gemoed’ van de mens. De geluidstrillingen, het ritme, de woorden, ze raken je emoties en je hart. Het hart stuurt ‘jouw boodschap’ verweven in je emoties direct door naar je hersenen, die je boodschap weer doorgeeft aan je lichaam. Je wordt er stil van, emotioneel, vrolijk, hyper of ontspannen…  klank ‘doet iets’ met je. En op de juiste manier toegepast, kunnen geluidstrillingen en klanken helend zijn, op fysiek, geestelijk en zielenniveau.

Sound Healing

In 2011 kwam ik in aanraking met klanktherapie. Onder andere het werken op een holistische en zachte, liefdevolle manier met stemvorken en klankschalen op het fysieke en etherische lichaam (aura).  Ik mocht ervaren hoe de trillingen van de stemvork direct diep in het lichaam resoneert. Voor mij een openbaring…  mijn interesse in klanktherapie (sound healing) was geboren. Lees meer over de helende werking van klanken…

AuraTouch Aura Healing & Reiki

Van het een komt het ander. Je proeft en voelt, je ontwikkelt je zintuigen en het smaakt naar meer. Sinds oktober 2012 volgde ik diverse cursussen en opleidingen, o.a. AuraTouch Energetisch Chakra- en Aurahealer en de Reiki I en Reiki II cursus om me te ontwikkelen in het werken met energie, verdieping in de rol van de chakra’s (energiewielen) en de aura bij ziektebeelden, en in healing in het algemeen. In mei 2015 heb ik de AuraTouch Healer opleiding met succes afgesloten. Lees meer over de healing sessies…

Klank(en)ontspanning voor je innerlijke zelf

Regelmatig organiseer ik samen met anderen activiteiten/events met klank(en)ontspanning als onderdeel van de activiteit/event. Een dans&klank, klank&stiltewandeling, yoga&klank event. Tijdens een klank(en)ontspanning lig je relaxt op een comfortabel ligmatje, warm toegedekt. Je sluit je ogen en laat je meevoeren op de helende klanken van Tibetaanse klankschalen, de heldere klank van een kristallen schaal (afgestemd op het hart), de kosmische klanken van de Chinese gong, de lieflijke klanken van de sansula, de oerklanken van de sjamanentrom, en nog meer instrumenten. Tijdens de klank(en)ontspanning speel en zing ik intuïtief, dat wat op dat moment ontstaat.

De klanken dringen diep door in het lichaam, alsook in het energieveld (aura) om je heen. De geluidstrillingen, het ritme, de klanken en de ‘heart tuned sounds’ van de stem raken je innerlijke zelf (je ziel) en geven een gevoel van rust en innerlijke vrede. De ervaring van deze ‘innerlijke’ klankreis is voor iedereen uniek.

Waar en wanneer ik de klank(en)ontspanning (‘Heart Tuned Sounds meets… ‘ activiteiten) geef, vind je op de Home- en/of  Activiteiten en co-creatie pagina.

Heart Tuned Sounds meets at Home…

De klank(en)ontspanning kan ik ook bij jou/jullie thuis geven, tenminste als je een grote huiskamer en/of andere ruimte beschikbaar hebt. Ik geef de klankontspanning ‘at home’ als er minimaal 5 personen meedoen. Behalve mijn instrumenten, neem ik ook comfortabele slaapmatjes, fleece dekentjes en hoofdkussens mee (voor 8 personen). Reken op 1 tot 1,5 uur afhankelijk van jullie wensen.

Neem gerust contact met me op via e-mail of bel me voor een afspraak of meer informatie. Samen bespreken we de mogelijkheden hoe ik je kan helpen.

Tarief voor een klank healing sessie vanaf 1 januari tot eind 2019:  € 50,00. Bij een traject van minimaal 4 klanksessies is de prijs € 45,00.

De sessies duren gemiddeld 1,5 uur. Intake is gratis. Waardebepaling achteraf: je bepaalt zelf achteraf per keer, of je de sessie meer waard vond.

Tarief voor een klank(en)ontspanning is afhankelijk van aantal deelnemers en locatie. Reken op ca. € 15,00 tot 20,00 p.p. bij minimaal 8 deelnemers afhankelijk van tijdsduur, locatie en reisafstand.