Jaloersheid, een disconnectie met jeZelf?!

 

Veel te maken gehad met jaloersheid… en nog zijn er mensen die blijkbaar jaloers op me zijn. Ook ik ben jaloers geweest op andere mensen… of beter gezegd, een mix van bewondering en jaloersheid voor hun talenten en de courage zich te laten zien in al hun kleuren en pracht.

 

Wat maakt een mens jaloers?

Volgens mij het feit dat je je kleiner maakt dan je bent. Als je je afvraagt: ‘Wie ben ik, wat stel ik voor en kan ik het verschil maken?’ Het heeft mij jaren gekost om te begrijpen, maar vooral te voelen dat ik mijn eigen, unieke potentie en talenten heb, Te geloven in mezelf en te vertrouwen op mezelf. Stapje voor stapje de innerlijke stem toelaten, de innerlijke kracht ont-dekken en verder ontwikkelen. Het vertrouwen en geloof in jezelf langzaam opbouwen en verankeren. Dat is een intens proces van durven in het diepe te springen, te vallen en weer op te staan, uit je comfortzone stappen, afscheid moeten nemen van mensen die je niet kunnen volgen of begrijpen… en dat doet pijn!

En nu na al die intense ‘rollercoaster’ jaren van zaaien, laten groeien en bloeien kunnen de vruchten geplukt worden. En geniet ik intens van de momenten als ik met mijn passie, muziek en klank, bezig ben, mensen raak en inspireer, en nog meer mag ont-dekken en ontwikkelen op dit gebied.

Verbinden met jeZelf maakt je vrij!

Het vebinden met jeZelf maakt je vrij! Wat anderen van je vinden is natuurlijk niet onbelangrijk, maar m.i. is het belangrijkste in je leven… wat je van jeZelf vindt. Dan begrijp je namelijk dat niemand hetzelfde is, niemand ‘concurrentie’ van je is, iedereen zijn eigen pad moet bewandelen en iedereen er ‘door-heen’ moet gaan…. we zitten allemaal in hetzelfde schuitje! Geen reden om jaloers te zijn op iemand, want je weet niet wat diegene op zijn schouders heeft om te dragen, en los te laten om bij zichzelf te komen.

Laten we elkaar vooral steunen, versterken en bekrachtigen. Iedereen ‘maakt het verschil’… het is aan jou om jouw uniekheid te ont-dekken, te omarmen en te ont-wikkelen… om bij te dragen aan een harmonische wereld, vrij van geweld en haat.

Pia Brand, heart tuned singer