HEART TUNED SOUNDS meets LEVENSRITUEEL maart/april 2018

… on a ‘lazy Sunday morning or afternoon’

bannerpiasilencewalk

Laat je meevoeren op een reis van binnen naar buiten…

…startend met een speels ritueel door Iris van Noorden, ritueelbegeleider, dat je uitnodigt om bewust te zijn van wat jou beweegt

  Tijdens de klank(lig)ontspanning  met ontspannende, helende klanken van klankschalen, gong, drums en de hartverwarmende stem van Pia Brand, heart tuned singer, hoef je alleen maar te voelen, te dromen en de klanken diep op je in te laten werken

Het ritueel gaat verder op deze prachtige locatie in het zuidelijkste puntje van Limburg. We gaan naar buiten om  in de magische tuin en omgeving van Domein Holset’ stil te staan bij jezelf, je levensreis en innerlijke kompas.

Gun jezelf een dag van stilte en rust…

… voor een totale ontspanning van ‘body and mind’…

 

Klank ‘doet iets’ met je

“Klank of muziek hebben direct effect op het ‘gemoed’ van de mens. De geluidstrillingen, het ritme, de woorden, ze raken je emoties en je hart. Je wordt er stil van, emotioneel, vrolijk, hyper of… ontspannen… klank ‘doet iets’ met je. En op de juiste manier toegepast, kunnen geluidstrillingen en klanken helend zijn, op fysiek, geestelijk en zielenniveau.

klankschalen2Maak kennis, ervaar en voel de diepe ontspanning van de verschillende klanken tijdens de klank(en)ontspanning met o.a. Tibetaanse klankschalen, de kosmische klanken van de Chinese gong, de oerklanken van de drums en een hartverwarmende stem. Liggend op een matje dringen de frequenties van de klanken diep door in het lichaam, alsook in het energieveld (aura) om je heen en geven een gevoel van rust en innerlijke vrede.

De golvende klanken van de instrumenten en intuïtieve zang voeren je mee op een innerlijke klankreis, die je weer her-innert en verbindt met oude ‘oerklanken’. De ruimte gevuld met resonanties van liefde en harmonie, fungeert als een klankbad, een weldaad en voeding voor je innerlijke Zelf (je ziel).” –  Pia Brand, heart tuned singer

De levensreis, een ritueel in de natuur

¨Zelf ga ik graag alleen de natuur in, in stilte wandelen, mijn gedachten ruimte geven. Het bos in, de geur van bosgrond, de zoemende insecten, fluitende vogels, majestueuze bomen, inheemse planten. Die allesomvattende natuur inspireert me om stil te staan in het moment, en tegelijk ben ik me er ook bewust van dat ik er al snel een waardeoordeel op plak. Mooie plekken waar ik me fijn voel, geborgen.

De natuur leeft, verandert, eeuwenoud. De natuur kan goed zonder de mens, maar de mens kan niet zonder de natuur. Ze is onze voedingsbron, inspiratiebron, die steeds onvoorwaardelijk en overvloedig geeft wat je nodig hebt.

In dit ritueel staan we stil bij wat jou voedt, wat jou richting geeft. Ik neem je mee op een kleine stiltewandeling in de natuurlijke omgeving van Holset. Het ritueel helpt om dit moment in jouw leven te markeren.” – Iris van Noorden, ritueelbegeleider bij Levensritueel (rituelen bij vieren, verbinden en verwelkomen) en Noorderzon Ritueelbegeleiding (rituelen bij verlies, rouw en afscheid)

Voor wie?

Voor iedereen die een klank(lig)ontspanning en een betekenisvol ritueel wil ervaren. Zichzelf een ontspanning gunt op diep niveau. Wees van harte welkom!

Waar?

Domein Holset, wijndomein en B&B, Holset 34-36, 6295 NC Lemiers

“In een klein dorp in het zuidelijkste puntje van Limburg vlakbij het drielandenpunt ligt Domein Holset. Midden in het bijzondere heuvellandschap ligt onze Limburgse boerderij uit de 19e eeuw. Het voorhuis staat pront in het dorp en aan de achterkant ontvouwt zich het prachtige heuvelland. We willen deze mooie plek graag delen met de vele wandelaars, fietsers, cultureel of anders geïnteresseerden die bruisend Holset aan doen. Domein Holset is een fijne plek waar lekker leven, duurzaamheid, creativiteit, ambacht en natuur voorop staan.

Van onze wijngaarden in Holset en Vijlen worden Nederlandse kwaliteitswijnen gemaakt. Onder het label Domein Holset maken we heerlijke mousserende wijnen. Onder het label St. Martinus verkopen we een breed assortiment witte en rode wijnen. Geniet mee van deze mooie plek! De B&B is geopend en de deuren van onze winkel staan open.” –  Rob, Ploni, Sanne & Inge

Tijdschema

 1. ‘Heart Tuned Sounds meets Levensritueel morning’
  Inloop vanaf 10.00 uur. Start om 10.15 uur, einde rond 13.00 uur.
  Tussendoor is er een theepauze.
 2. Heart Tuned Sounds meets Levensritueel afternoon’ 
  Inloop vanaf 13.45 uur. Start om 14.00 uur, einde rond 16.45 uur.
  Tussendoor is er een theepauze.

 Je kunt dus kiezen uit twee opties, optie 1 – voormiddag of optie 2 – namiddag.

Bijdrage en aanmelding

Bijdrage Euro 20,00 per persoon

Aanmelding en/of vragen s.v.p. via mail: pia.brand61@gmail.com

Graag duidelijk aangeven voor welke van de bovengenoemde opties je kiest, optie 1 of 2.  Er is ruimte voor maximaal 8 personen, zowel in de voor- als in namiddag.

Data in 2018

Voorjaar 2018

Handig om te weten…

 • Inloop voormiddag vanaf 10.00 uur en in de namiddag vanaf 13.45 uur. Uiterlijk 10.15 uur (voormiddag) en 14.00 uur (namiddag) sluiten we de ‘deur’.
 • Neem een flesje water mee. Er staat een ‘waterhouder’ om bij te vullen. Deze activiteit maakt ‘dorstig’ en het is belangrijk om goed te drinken na een klankontspanning. Er is ook biologische thee beschikbaar.
 • Draag comfortabele en warme kleren. Doe warme sokken aan of neem extra sokken mee! Voordat we beginnen met de klank(lig)ontspanning gaan we nog wat ‘opwarm’ oefeningen doen. Na de ‘laatste’ klanken blijf je nog ca. 5 tot 7 minuten in ‘stilte’ liggen. Daarna genieten we samen van een kopje thee.
 • Comfortabele slaapmatjes, een hoofdkussentje en fleece dekens liggen klaar voor de klank(en)ontspanning. Een extra deken kan echter geen kwaad of eventueel een warme omslagdoek of vest. De klank(lig)ontspanning duurt ca. 50/60 minuten en dan is het fijn als je ontspannen en vooral ‘warm’ ligt.

Een impressie…

20160605_145736IMG_3591

 

 

 

IMG_3647IMG_3601