Durf te leven voordat de ‘Circle of Life’ je wakker schudt…

Net terug van een begrafenis van een prachtige, mooie vrouw. In de kerk gaf zij nog een boodschap mee aan iedereen… dankbaar voor het rijke leven dat ze had met haar gezin en een dank aan iedereen voor hun liefde en vriendschap tijdens haar leven, en met name tijdens haar ziekte- en stervensproces.

De dienst was eenvoudig, ingetogen met intermezzo’s van prachtige soprano engelenstemmen begeleid door het kerkorgel. De kerk zat helemaal vol en bijna iedereen liep nog mee terwijl haar stoffelijk overschot in een eenvoudige kist getooid met rode margrieten en rozen naar haar laatste rustplaats werd gebracht. In de warmte en lichtstralen van de zon, kon iedereen nog afscheid van haar nemen en haar man, kinderen en naaste familie een hand of knuffel geven. Hartverscheurend mooi…

Dat doet je weer beseffen hoe kort, kostbaar en wonderbaarlijk het leven is. Leef je leven, alsof het je laatste dag is… Carpe Diem… je kunt het niet vaak genoeg tegen jezelf zeggen en denken… achter de wolken schijnt altijd weer de zon! Of de ‘Circle of Life’ je wakker schudt als je door de bomen het bos niet meer ziet en als een kip zonder kop door het leven rent.

Leef je leven en laat leven…. durf te leven!

Pia Brand, heart tuned singer